ENDL do IES Félix Muriel
Equipo de Normalización da Lingua Galega

Perfil
enl.felixmuriel@gmail.com
 CATEGORÍAS
 AS NOSAS FOTOS
 RECOMENDAMOS
 Se buscas... atopas!
 BUSCAR BLOGS GALEGOS
 ARQUIVO
 ANTERIORES
 DESTACAMOS

XOSÉ CONSTENLA
. De onde é?
De Santiago de Compostela

. Dende cando canta?
Dende 1997

. Que tipo de música fai?
É cantautor

. Discografía
- Quen fixo berrar ao silencio (2004)
- Olladas dun entisiasta (2008)
- Sinecismo (2013)
Ver video: Vidas truncadas
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 05-05-2014 12:39
# Ligazón permanente a este artigo
CARAPAUS
. De onde son?
Os seus compoñentes son de Redondela, Rianxo, A Baña, Laraño (Santiago de Compostela) e Cacheiras (Teo).

. Cando naceu o grupo?
No ano 2012.

. Compoñentes
Oli Xiráldez
Sabela Galbán
Emilio Lois
Gustavo Couto
Adrián Lareo

Qué tipo de música fan?
Música tradicional galega

. Discografía
- Conservas de música galega (2012)

Ver video: PEZINHO DA VILA
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 30-04-2014 13:33
# Ligazón permanente a este artigo
LUAR NA LUBRE
?De onde son?
A Coruña

?Cando naceron?
En 1986

?Compoñentes.
PAULA REY (voz solista)
XULIO VARELA (Bouzouki, voz e percusións)
BIEITO ROMERO (Gaitas, acordeón e zanfoña)
EDUARDO COMA (Violín)
PATXI BERMÚDEZ (Bodhran, tambor e djimbek)
PEDRO VALERO (Guitarra acústica)
XAVIER FERREIRO (Percusións latinas e efectos)
XAN CERQUEIRO (Flautas)

?Que tipo de música fan?
Folk

?Discografía
- Sons da lubre nas noites de luar (2012)
- Mar Maior (2012)
- Solsticio (2010).
- Ao Vivo! (2009)
- Camiños da fin da terra (2007)
- Saudade (2005)
- Hai un Paraiso (2004)
- Espiral (2002)
- XV Aniversario (2001)
- Cabo do Mundo (1999):
- Plenilunio (1997)
- Ara Solis (1993)
- Beira Atlántica (1990)
- O Son do Ar (1988)


?Espazo web:

http://www.luarnalubre.com/
VER VIDEO: Chove en Santiago
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 30-04-2014 11:47
# Ligazón permanente a este artigo
SÉS
. Cando comezou?
En 2010

. Que tipo de música fai?
Temas de cantautora vestidos de jazz, rock, blues, e outras músicas de América do Sur

. De onde é?
De A Coruña

. Compoñentes:
María Xosé Silvar, ?Sés? (vocalista)
Tito Calviño (guitarrista)
Fran Sanz (baixo)
Marcos Pazo (batería)

. Discografía:
- Admirando a condición (2011)
- Co xenio destrozado (2013)

. Espazo web:
http://www.mariaxosesilvar.com/

Ver video: Boto en falta unha ilusión
Ver video: Co xenio destrozado
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 30-04-2014 11:06
# Ligazón permanente a este artigo
A RODA
?De onde son?
De Vigo, Pontevedra.

?Cando naceron?
No 1976.

?Compoñentes.
A Roda naceu dun grupo de amigos que se xuntaban a cantar arredor dunha mesa redonda na taberna, de aí o nome. Fito, Bernardo Xosé, Alfredo, Xan, Manuel, David e Fernando. A morte do fundador e vocalista, Fito, en 2012 deixou un oco importante no grupo, que se volve xuntar para unha xira-homenaxe a Fito con novos compoñentes.

?Que tipo de música fan?
Folk, música tradicional galega

?Cal é a súa discografía?
- A Roda (1977)
- Falemos Galego, (1979)
- Pra os Amigos, (1980)
- Os mariñeiros, (1990)
- Eu teño un compadre, (1992)
- A Roda Rodando, (1993)
- Lembranzas, (1994)
- Os Quintos, (1995)
- Na Branca Noite, (1996)
- Galicia terra única, (1997)
- Onde Galicia é Portugal, (1998)
- R. C. Celta - A Roda, (1999)
- Aí o vén, (1999)
- O son do camiño, (2004)
- A Roda alalá adora, (2006)

VER VIDEO: "MIUDIÑO"
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 29-04-2014 12:04
# Ligazón permanente a este artigo
HEREDEIROS DA CRUS
?DE ONDE SON:
Ribeira (A Coruña)

?CANDO NACERON
1992

?TIPO DE MÚSICA QUE FAN
Rock

?COMPOÑENTES
Antón Axeitos (Tonhito de Poi), sachadora rítmica
Antonio Novo (Tuchiño), guitarra solista
Francisco Velo (O Jran Fran), baixo
Javier Vazquez Maneiro (Javieriño), voz.

?DISCOGRAFÍA
- A Cuadrilla de Pepa a Loba (1994)
- Está que te cajas (1996)
- Criatura (1997)
- Des minutos (1998)
- Erecsiones Munisipales (1999)
- All Right Chicago (doble directo) (2000)
- Chicarrón (2004)
- ¡¡¡Está Que Te Cajas!!! (2005)
- 20 Aniversario (1992-2012) DVD (2012)
- Jard Rock Con Fe (2013)
VER VIDEO: "DE JALISIA Ó ESTRANXEIRO"
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 29-04-2014 11:34
# Ligazón permanente a este artigo
ASTAROT
?De onde son?
De Cangas do Morrazo (Pontevedra)

?Cando naceu o grupo?
Astarot fórmase en 1983

?Compoñentes:
Carlos Gandón (Guitarra e Voz)
Carlos Rodal (Baixo)
Tony (Teclados e Voz)
Loren (Guitarra)
Juan (Voz Principal)
Jose (Batería)

A finais do 2012 o mítico vocalista ?Wes? abandona a formación, sendo sustituído polo novo e actual vocalista ?Juan?.

?Que tipo de música fan?
Rock

?Discografía
- Séptimo pecado (2013)
- Longa noite de pedra (2005)
- O sentir dunha terra (2000)
- ASTAROT- The Refrescos (1999)
- Apuesta y gana (1998)
- Donde se hospeda el pasado (1990)

VER VIDEO: "UN ANDAR MIUDIÑO"
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 23-04-2014 13:43
# Ligazón permanente a este artigo
DIOS KE TE CREW
?De onde son?
Ordes (A Coruña)

?Cando naceron?
En 2003

?Compoñentes
Sokram, García, Mou e Jamas (Mc?s)
Dj Murdock e Dj Kaze (DJ?S)
Seko, Aiser, Gum, Osiriss, Kerg, Sont (Writters)
IN THE CISOS CREW (Breakers)

?Qué tipo de música fan?
Hip hop

?Discografía?
- Xénese (2006)
- Humanose (2011)
VER VIDEOS DO GRUPO
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 23-04-2014 13:22
# Ligazón permanente a este artigo
A COMPAÑÍA DO RUÍDO
?De onde son?
De Ribeira

?Cando naceron?
En 2002

?Compoñentes
Suso (voz e guitarra)
Carlos (voz e guitarra)
Nando (clarinete e saxofón)
Sabela (piano e gaita)
Juancho (gaita e whistle)
Manuel (batería)
Ismael (tuba)

?Qué tipo de música fan?
A Compañía do ruído combina temas de corte TRADICIONAL con ritmos máis actuais como a SAMBA, o SKA, o REGGAE, os RITMOS BALCÁNICOS ou o ROCK?N?ROLL.

?Cal é a súa discografía?
- Pensares Galegos (2013)
- Había de chover merda (2011)
- Chuvia 06 (2006)
- A Compañía do Ruído (2005)
- Barruntando (2004)
- Só existe ruído (2003)
VER VIDEO: "HAI QUE DARLLE LEÑA"
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 22-04-2014 13:03
# Ligazón permanente a este artigo
[1] [2] 3
© by Abertal
Neste blog utilizamos as imaxes con finalidade educativa. Se algunha delas estivera suxeita a dereitos de autor, rogamos que vos poñades en contacto connosco para retirala de inmediato.Apoia o Manifesto a prol da convivencia lingüística e a da igualdade de dereitos para o galegojujelEste blogue forma parte da Rede de Blogueiras/os en defensa do Galego

Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively in Unknown on line 0