ENDL do IES Félix Muriel
Equipo de Normalización da Lingua Galega

Perfil
enl.felixmuriel@gmail.com
 CATEGORÍAS
 AS NOSAS FOTOS
 RECOMENDAMOS
 Se buscas... atopas!
 BUSCAR BLOGS GALEGOS
 ARQUIVO
 ANTERIORES
 DESTACAMOS

ROI CASAL
.De onde é?
Nace en 1980 en Catoira (Pontevedra)

.Cando empezou na música?
Dende o ano 2000 forma parte do grupo Milladoiro, co que graba 6 discos, iniciándose na música en solitario no 2008

.Qué tipo de música fai?
Música pop mesturada con instrumentos como a harpa ou a zanfoña.

.Quén forman o seu grupo?
Silvia Ferre: voz
Dani Riveiro: percusión
Alfonso Merino: violín, bouzouki y guitarra acústica
Alfredo Susavila: teclados
Carlos Calviño: guitarra
Alberte Rodríguez: contrabaixo

.Cal é a súa discografía?
Gravados con Milladoiro:
- O niño do sol (2002)
- Adóbrica suite (2002)
- O Boticario gaiteiro (2004)
- Milladoiro 25 (2005)
- Unha estrela por guía (2006)
- A quinta das lágrimas (2008)
Gravados en solitario:
- Lendas douradas (2008)
- Maxicamente vello (2011)
- Donos do noso destino (2014)

Espazo web: http://roicasal.com/
Ver video: CASEIROS
e ti que opinas? (3) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 11-06-2014 12:34
# Ligazón permanente a este artigo
SOM DO GALPOM
De onde son?
Da Moniña, en Viduído de Arriba, Ames (A Coruña)

.Cando naceu o grupo?
En 2005

.Que tipo de música fan?
Funk-reggae-rap



.Compoñentes:
Gael de Esteban Bassave: voz.
Brais de Esteban Bassave: baixo.
Jose: batería.
"Peludo": guitarra.

.Discografía:
- Em Terra de Ninguém (2009)
- Galinha de Troia (2013)
ver video: INCONFORME
e ti que opinas? (4) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 10-06-2014 13:01
# Ligazón permanente a este artigo
LORETTA MARTIN
.De onde son?
DE A Coruña.

.Cando naceu o grupo?
No 2002

.Que tipo de música fan?
Rock e funk

.Compoñentes:
Brais Morán (voz e guitarra)
Fran Sanz (baixo)
Miguel Cabana (batería)

.Discografía:
- Paraíso distante (2006)
Ver video: SAIO SÓ
e ti que opinas? (1) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 03-06-2014 13:08
# Ligazón permanente a este artigo
MARFUL
.Cando naceron?
Nacen no 2004, e publican o seu primeiro disco no 2006

.Que tipo de música fan?
Mesturan o jazz co folk.

.COMPOÑENTES:
Ugia Pedreira: voz
Marcos Teira: guitarra
Pedro Pascual: acordeón diatónico
Pablo Pascual: clarinete e clarinete baixo

. DISCOGRAFÍA:
- Marful (2006)
- Manual de seducción (2010)
Ver video: ROMAXE Á NOSA SEÑORA DA BARCA
e ti que opinas? (1) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 03-06-2014 13:04
# Ligazón permanente a este artigo
FÍA NA ROCA
? De onde son?
De Santiago de Compostela

? Cando naceron?
En 1993

? Que tipo de música fan?
Folk

? COMPOÑENTES:
Sonia Lebedynski: voz
Giao Rodrigues: guitarra
Xosé Ramón Vázquez: acordeón e piano
Roberto Santamarina: violín
Pablo Pérez: contrabaixo
Roberto Rama: saxofón
Carlos Castro: batería

? DISCOGRAFÍA:
- Quince Maios (2009)
- Vente Vindo (2007)
- Dez Anos ao Vivo (2003)
- Contravento (2001)
- Agardando que pase algo (1996)
- Fía na roca (1993)
Ver video: CONTRAVENTO
e ti que opinas? (1) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 03-06-2014 12:49
# Ligazón permanente a este artigo
THE HOMENS
?De onde son?
Santiago de Compostela

?Cando se formou o grupo?
No ano 2004

?Compoñentes
Xocas
Roi
Martin Wu

?Que tipo de música fan?
Power pop.


?Cal é a súa discografía?
-The Homens (2005).
-The Homens #2 ( 2006).
-Cuarta potencia (2009).
-The Homens Vs. Samesugas (2008).
-Tres (2007).
ver video: CALAMAR
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 27-05-2014 12:22
# Ligazón permanente a este artigo
BERROGÜETTO
. DE ONDE SON?
De Vigo

.CANDO NACEU O GRUPO?
O grupo nace en 1995 e anuncian a súa disolución en febreiro do 2014.

. COMPOÑENTES:
Anxo Pintos: zanfona, gaita, saxo soprano, violin y teclado.
Guillermo Fernandez: guitarras
Quico Comesaña: bouzouki, mandolina, arpa céltica.
Santiago Cribeiro: Acordeón, teclados.
Isaac Palacín: Percusión
Quim Farinha: Violin y nyckelarpa
Xabier Díaz: Voz, gaita y percusión.

.QUÉ TIPO DE MÚSICA FAN?
Música folk, mesturando a música tradicional galega coa modernidade.

. DISCOGRAFÍA:
- O pulso da terra (2011)
- Kosmogonías (2010)
- 10.0 (2006)
- Hepta (2001)
- Viaxe por Urticaria (1999)
- Navicularia (1996)

. Enlace web:
www.berroguetto.com

Ver video: Lévame de aquí
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 14-05-2014 12:03
# Ligazón permanente a este artigo
LAMATUMBÁ
. De onde son?
De Ourense

. Cando naceu o grupo?
En 1998

. Compoñentes:
Sergio "Trosma" (voz)
Iván "Paquito de Varela" (Saxo)
Nico "Gorrión" (trompeta)
Anxo "Gafots" (Saxo, clarinete)
Puntxa (Percusión)
Txitxas (Batería)
Pedro "Perdidito" (Baixo)
Rafa "Abuelo" (Guitarra)
Tonhito "Moucho" (Guitarra)

. Que tipo de música fan?
Mestura de samba, rock, rumba, ska, reagge...

. Discografía:
- Pachagüílangui (2001)
- ume (para que saia o sol) (2005)
- Paraugas Universal (2008)
Ver video: Licor de negro café
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 07-05-2014 13:52
# Ligazón permanente a este artigo
OS DIPLOMÁTICOS DE MONTEALTO
. De onde son?
Do barrio de Monte Alto, na Coruña

. Cando naceron?
En 1990

. Compoñentes:
Os seus compoñentes foron variando dende o inicio ata a súa desaparición como grupo no ano 2005.

Xurxo Souto: voz (1990-2001)
Rómulo Sanjurjo: acordeón (1990-2005)
Juan Varela Guni: guitarra (1990-2005)
Toni Simoes: bajo (1990, 2001-2005)
Berto Moram: batería (1990)
Mangüi Martín: bajo (1990-2001)
Pulpiño Viascón: batería (1990-1996)
Xavier Alonso: batería (1996-2005)
Lola de Ribeira: percusiones, voz (1999-2005)
Manolo Maseda: voz, acordeón (2001-2005)
Xan Xove: Gaita 1998-2001

. Qué tipo de música fan?
Rock bravú

. Cal é a súa discografía?:
- Komunikando (2003)
- Capetón (1999)
- Fumareu (1997)
- Avante toda (1995)
- Parrús (1993)
- Arroutada pangalaica (1991)
Ver video: San Furancho
e ti que opinas? (2) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 06-05-2014 13:14
# Ligazón permanente a este artigo
PE DE BOI
. De onde son?
Val do Ulla (A Estrada, Pontevedra)

. Cando naceron?
En 1995

. Compoñentes
Toni Hermans: Voz e acordeón
Oscar Suárez: Guitarra e voz
Philippe Copin: Zanfona, cistro e voz
Alberto Rodríguez: Baixo
Diego Suárez: Saxofón
Raúl Ramos: Trompeta
Víctor Collazo: Trombón
Álvaro Trillo: Batería
Manolo Dourado: Técnico de son

. Qué tipo de música fan?
Considéranse un grupo ecléctico, con numerosas influencias multiculturais: folk, música de raíces galegas, música balcánica, sons isleños, Funk, Rock, Jazz, Rumba flamenca ou Rap


. Cal é a súa discografía?
- Ano de brétema (2004-2006)
- Somos nós (2011)

. Enlace web:
www.pedeboi.es

VER VIDEO
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 06-05-2014 12:44
# Ligazón permanente a este artigo
[1] 2 [3]
© by Abertal
Neste blog utilizamos as imaxes con finalidade educativa. Se algunha delas estivera suxeita a dereitos de autor, rogamos que vos poñades en contacto connosco para retirala de inmediato.Apoia o Manifesto a prol da convivencia lingüística e a da igualdade de dereitos para o galegojujelEste blogue forma parte da Rede de Blogueiras/os en defensa do Galego

Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively in Unknown on line 0