ENDL do IES Félix Muriel
Equipo de Normalización da Lingua Galega

Perfil
enl.felixmuriel@gmail.com
 CATEGORÍAS
 AS NOSAS FOTOS
 RECOMENDAMOS
 Se buscas... atopas!
 BUSCAR BLOGS GALEGOS
 ARQUIVO
 ANTERIORES
 DESTACAMOS

A RODA
•De onde son?
De Vigo, Pontevedra.

•Cando naceron?
No 1976.

•Compoñentes.
A Roda naceu dun grupo de amigos que se xuntaban a cantar arredor dunha mesa redonda na taberna, de aí o nome. Fito, Bernardo Xosé, Alfredo, Xan, Manuel, David e Fernando. A morte do fundador e vocalista, Fito, en 2012 deixou un oco importante no grupo, que se volve xuntar para unha xira-homenaxe a Fito con novos compoñentes.

•Que tipo de música fan?
Folk, música tradicional galega

•Cal é a súa discografía?
- A Roda (1977)
- Falemos Galego, (1979)
- Pra os Amigos, (1980)
- Os mariñeiros, (1990)
- Eu teño un compadre, (1992)
- A Roda Rodando, (1993)
- Lembranzas, (1994)
- Os Quintos, (1995)
- Na Branca Noite, (1996)
- Galicia terra única, (1997)
- Onde Galicia é Portugal, (1998)
- R. C. Celta - A Roda, (1999)
- Aí o vén, (1999)
- O son do camiño, (2004)
- A Roda alalá adora, (2006)

VER VIDEO: "MIUDIÑO"
e ti que opinas? (0) - Categoría: Músicas galegas - Publicado o 29-04-2014 12:04
# Ligazón permanente a este artigo
Chuza! Meneame
Deixa o teu comentario
Nome:
Mail: (Non aparecerá publicado)
URL: (Debe comezar por http://)
O comentario será filtrado por un administrador antes de subir:
© by Abertal
Neste blog utilizamos as imaxes con finalidade educativa. Se algunha delas estivera suxeita a dereitos de autor, rogamos que vos poñades en contacto connosco para retirala de inmediato.Apoia o Manifesto a prol da convivencia lingüística e a da igualdade de dereitos para o galegojujelEste blogue forma parte da Rede de Blogueiras/os en defensa do Galego